Hästens kroppsspråk del 2

 
 

Munnen – Hängande underläpp visar att hästen är avspänd. Uppskärrade hästar har ofta en spänd och knipande mun. Hästar som undersöker eller kliar varandra har oftast en förlängd överläpp. Föl som vill visa sin undergivenhet stänger och öppnar munnen i en slags tuggande rörelser, vuxna hästar kan även göra så om de är rädda för något. Att flema, är ett speciellt ansiktsuttryck, de håller nosen högt upp, överläppen riktas uppåt/utåt. Troligen har det s.k. Jakobssonska organet med detta att göra, det är lättare att få en ”doftanalys” genom att flema. Hästar kan bete sig så när de luktar på färskt urin från en annan häst. När hästens tålamod är slut kan den bita dig eller andra hästar, det betyder också att den är ranghögre än den som blir biten.

Benrörelser – Slående framben ser man oftast i kombination med att de piper, det är när nya hästar träffas. De varnar varandra för att inte komma nära. Skrapa med hoven kan betyda att de letar efter föda, undersöker eller är otåliga/frustrerade. Höga steg betyder att något är farligt eller så vill hästen markera att den bestämmer.

 Svansen – Med en hög svansföring visar hästen att den är uppspelt, om tom svansroten ses är hästen skrämd. Med en nedtryckt svans signalerar den om rädsla och undergivenhet.

Hela kroppen – Om hästen vill vara ifred för andra t.ex. i sin box vänder den baken emot den andra hästen, vilar ofta på ett ben, lägger halsen lågt, o blundar. Den kan även vända sig på samma sätt ifrån boxdörren och visar på så sätt att den inte vill bli störd av dig.

 -Tova
 


Kommentarer
Kritik från mig, Anna frejer

Tjotilutt!Tänkte ge kritik på er otroligt vackra blogg. Headern anser jag vara stilfull med inte för mycket bilder villlket jag anser bra. Färgen på bloggens sidor är en söt mjuk rosa som är tittarvänlig. För mycket bilder i ett inlägg är inte fint eller kul att se på. Bildinlägg tycker jag ska slutas med ette exempel på detta är fina bilder från alexandra. För mycket bilder är det i hästens språk del 1 och i del 2 är det samma bilder. Sedan är den bilden som är i hästens språk del 2 med i ett inlägg som är publicerat av alexandra nyligen och då tyckr jag inte att denna tova ska upprepa denna bild i ett fletal inlägg kort efter. Det var nog allt för mig kolla gärna in min blogg och ta verkligen åt er denne kritik, mycket stavfel i hästens språk inlägg och skarpare bilder i alla gamlare inlägg vore prima.

Svar: Tack för din åsikt! Din åsikt gör skillnad :)
livetmeddjuren.blogg.se

2013-09-24 @ 09:58:46
URL: http://nattstad.se/annas
Anna frejer

menade alltså attt det inlägget som heter fina bilder som alexandra publicerat, sådan inlägg är ej rolig.

2013-09-24 @ 10:00:18


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0