Kort om de Sibiriska katterna

Den sibiriska katten är egentligen en rysk katt, nuför tiden tillhör Sibirien en stor del av Ryssland men då var det inte så. Katterna som kom med ryssarna började para sig med de katter som bodde i Sibirien. 
 
De Sibiriska katterna är stora och muskulösa och trots sina stora runda tassar, mellanstora öron, bred nos och sin otroligt tjocka päls är katten ändå ganska allergivänlig. Den saknar nämligen ett sorts protein som andra katter har, det är det proteinet som många allergiker reagerar mot. 
 
Katter gillar inte vatten, det är för att deras päls blir blöt och tung men de Sibiriska katterna har en tät päls och det översta laget stöter bort vatten. 
 
Katterna är fullvuxna först vid 5 års ålder och då väger en hane runt 6-10kg. Honorna väger ca 4-6kg.
 
När katterna jamar låter det lite mer annorlunda än mot vad det brukar låta, när de är agressiva låter de som en hund som jamar. Inte nog med att de älskar att lära sig trix och älskar att mysa, de är dessutom helt kära i sina ägare. 
 
/Alexandra
 


Kommentarer
vera

men så fin bild..vilken härlig ras..själv har man en ragdoll/maincoon tjej... men tänk att ha en sibirisk..inte helt olik en ragdoll..(kanske färgen då)hihihi

2013-12-08 @ 20:47:55
URL: http://detandrahuset.weebly.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0