Grattis Balthazar!:)

Idag är de ingen vanlig dag för idag är de Balthazars 2-årsdag. Den firar han hos farmor eftersom att jag är i Italien. Han fick sina paket, och massa goda grönsaker igår innan vi körde iväg dom. Idag har han varit min i exakt 150 dagar:) Han är nog världens roligaste marsvin, haha. Grattis min surikar, mitt svin, min bebis, min gris, min gurka. Kärt barn har många namn brukar man ju säga, men även kärt marsvin har många namn. 
-Tova

Färsk mat till hamster?

Hej! Hamstrar är också ett utav alla djur som behöver något mer än det vanliga bas fodret och i detta inlägget tänkte jag skriva vad som kan ges och hur ofta det bör ges! 
 
Frukt:
Päron
Banan
Äpple
Jordgubbar
Melon
 
När skall det ges?
Det kan ges någon gång som godis, men tänk på att det inte är så nyttigt för hamstern så ge i små mängder som godis.
 
Grönt:
Gurka
Tomat
Isbergsallad 
Sockerärtor
Grönål
Bladselleri
Rödkål
Mungbönor
Vaxbönor
Endiver
Kålrabbi
Paprika
Brysselkål
Vetegroddar
Dill
Persilja
Selleri
Zucchini
Broccoli
Blomkål
Alfaalafagroddar
Broccoli
Vitkål
Morot
Bönor
Spenat
Sallad
Krasse
Ärtor
Kikärtor
Minimajs
 
När skall det ges?
Ungefär varje dag, jag ger oftast varje dag eller varannan dag. Tänk på att inte ge samma grönsak varje dag.
 
Från naturen:
Gräs
Maskrosblad
(Kan inte komma på något mer just nu)
 
När skall det ges?
Jag ger ungefär 1-2 gång varannan vecka, ibland oftare.
 
Övrigt:
Cornflakes (ej sockrade)
Havrefras
Russin
Osaltade rostade jordnötter
Mandel
Knäckebröd
Yoghurt
Ost
Skorpor
Bröd
Kokt ris
Kokt pasta
Pannkaka
Cous cous
Kokosflingor
Fil
Kött
Kokt ägg
Barnmat (osaltat, okryddat och osockrat)
Bulgur
Mariekex
Gröt
Välling
Fisk
Hemmagjort potatismos
Kokt potatis
Rå nötfärs
Osaltad riskaka
 
När skall det ges?
Kolhydraterna (exmpelvis ris, pasta, knäckebröd osv) bör ges ungefär 2 gånger per vecka då det är viktigt för hamstern att få i sig det.
Protein (Nötfärs, fisk, ägg mm.) ska ges till hamstern ibland, ungefär en gång varannan vecka.
Övrigt: Någon gång då och då, inte allt för ofta. Tänk på att hamstrar är laktosintolleranta så allt som inehåller laktos ska ges i små mängder ganska sällan.
 
Bär:
Blåbär
Jordgubbar
Smultron
 
När skall det ges?
Någon gång som t.e.x godis eller bara vanligt. 
 
Detta bland annat skall INTE serveras
Stenfrukter ex aprikos
Svampar
Citrusfrukter (apelsin, clementin osv)
Citron
Hallon
Avokado
 
OBS!
Tänk på att ca 1-2 timmar efter serving så skall du kolla igenom buren (var extra noggran vid huset) och leta efter färsk mat rester. Var noga med att göra detta varje gång då maten kan ruttna och bli dålig och hamstern kan äta den då, även flugor och andra kryp kan komma in i buren! 
 
-Alexandra
 
 

Igelkottar!

 Asså ,Jag har aldrig varit så nära en igelkott (eller igelkotte som jag säger....haha). Vi såg den ungefär vid 23 tiden precis utanför mormors altan dörr men sen gick den in på mormors altan(hon har en sån inne altan). Fast näBibi lämnade den gick den ut.......Men nu tänkte jag iallafall skriva lite fakta om igelkottar!:)
 
 
Igelkotten blir vuxen när dem blir två år gammal, och är då mellan 22-30 cm varav svansen är 2 cm. Den äter olika insekter och maskar.Hela djurets överkropp och huvudets ovansida är täckta med taggar. Deras antal beror på djurets storlek. Unga igelkottar som just har lämnat boet har ungefär 3 000 taggar. En fullvuxen igelkott med en vikt på omkring 600 gram har cirka 5 000 taggar och särskilt stora exemplar har upp till 7 500 taggar. Taggarna är modifierade hår med en längd på 20–30 millimeter och en diameter på en–två millimeter. Varje tagg har en varaktighet på från tolv till arton månader innan den faller av för att skapa plats åt en ny tagg.Taggarna är vid roten vitaktiga och skiftar sedan uppåt färg till brunt. Precis innan den vita spetsen är färgen som mörkast. Särskilt hos unga individer, men ibland även hos äldre exemplar, är taggen vid denna färgövergång nästan svart.

När igelkottar undersöker sin omgivning utstöter de vanligtvis svaga läten som liknar flåsanden och nysningar. Lätena åtföljs oftast av ett rasslande när de går genom tät undervegetation. Ibland hörs också smackande och knakande ljud som visar att igelkotten har hittat något ätbart.

  Sådär nu vet ni lite om igelkottar också! Hejdå!:)
 
 
-Tova
Bilderna är mörka eftersom de är mörkt ute och jag inte ville skrämma igelkotten med en blixt.
 
Kommentera gärna!:) skulle göra oss väldigt glada:)
 
 

Fakta om tvättbjörnar!

Hej! Tvättbjörnar är intressanta små filurer, så jag tänkte berätta lite om dom!
 
Tvättbjörnar är däggdjur och de är de största inom arten halvbjörnar. Dessa små filurer är vanligtvis runt 70-80 cm långa och väger ca 4-9 kg. Hanarna väger dock oftast mer än honorna. Deras brun svart randiga svansar är vanligtvis mellan 20-25 cm långa. Tvättbjörnen har gråaktig päls med tät underhull och en svart mask som går runt ögonen i anisktet. Dom har ca 40 tänder och de har även väldigt gott minne och kan på så sätt upprepa komplicerade uppgifter efter en väldigt lång tid. Tvättbjörnen är en nattaktiv allätare och äter t.e.x ryggradslösa djur, fisk, fågel ägg, kräldjur och mindre däggdjur! Det svenska namnet "Tvättbjörn" fick djuret då dom doppar sin mat i vatten precis som att dom skulle tvätta den! Tvättbjörnan lever ofta i mindre grupper och det innebär ju parning, honan är dräktig i ca 65 dagar och föder en kull på upp till 5 ungar. Tyvärr så dör många tvättbjörnar tidigt på grund av jakt, bilolyckor, svält mm. Medans en tvättbjörn i fångenskap (t.e.x på zoo) lever oftast till ca 20 års åldern. 
 
-Alexandra 
 
 

Tårtrecept!

Du behöver:
Ca 1 dl kruskakli 
lite vatten
morot
gurka
 Vatten melon
1 hallon
Paprika
 
Så här gör du:

Blanda kli och vatten tills de får en bra konsistens forma sedan klit till en rund och platt form på ett fat. Skiva gurka och morot lägg på gurka på kligröten, men spara moroten. Sen ska du hacka paprika och lägga på de över gurkan. Nu är de dax att hacka/riva melonen i små, små bitar, krama ut vattnet så mycket de går ut melonen och lägg de över paprikan. Sen är de bara att lägga moroten runt tårtan( du kommer fatta när du ser bilden) och lägga hallonet högst upp. Du måste självklart göra en mindre tårta och du har tex. En hamster då detta är till två marsvin!:)
-Tova
 

Blandat!:)

Ni undrar säker varför jag inte har bloggat på länge men jag har försökt kan jag säga, jag har haft lite problem med internet eftersom jag inte har varit hemma. Men de som har hänt är att Lackritz har fyllt fyra(23/7), och de firades med tårta (de kommer självklart ett inlägg med receptet), och marsvinsgodis som Lackritz fick i present. Sen har jag även sett en igelkott, på väldigt nära håll eftersom den gick in på minn mormors altan(kommer ett inlägg om igelkottar). Jag ville även säga att på tisdag ska jag till Sardinien (Italien), men ned betyder inte att de inte kommer några inlägg från mig, de kommer tidsinställda:) Hoppas ni mår bra, så hörs vi, Hejdå!:)
-Tova
Lackritz tårta, fast Balthiz fick också såklart;)
 

Bli passad?

Ska ditt djur bli passat? Kanske ska du på semester och behöver någon som ska ta hand om ditt djur medans du är borta? Det är absolut INTE det lättaste att hitta vakt och ibland går det faktiskt inte. Men denna gången ska jag skriva lite om vad du behöver tänka på ifall du hittat "vakt" åt ditt husdjur. 
Att förbereda:
 • Blanda mat så du får lite av varje och lägg det sedan i en plastpåse (ifall du har flera matsorter) annars ta mat och lägg det i en plastpåse.
 • Lägg sand (ifall du har djur som behöver det) och lägg även det i en plastpåse.
 • Lägg bajspåsar (ifall ditt djur behöver det) där du har all övrig packning.
 • Packa ner t.e.x leksaker, skålar, vatten flaskor, borstar osv i en gemensam påse. 
 • Skriv en "Vad du behöver veta och vad du ska göra" lapp till dom/den som ska passa ditt djur. På lappen skriver du vad som ska göras och vad som kan vara bra att veta! Skriv gärna på dator eller förhand extra tydligt.
Lägg sedan alla dessa saker i en stor gemensam påse eller väska. Och du borde vara klar! Ibland kan det vara svårare än förväntat att lämmna ifrån sig sin/sina älskningar så förbered dig lite grann, gosa lite extra och servera deras favorit mat. 
 
-Alexandra
 
 
 

Visste du att...

Yey! Äntligen tänkte jag göra en "Visste du att.." igen! Denna kommer handla om alla olika sorters djur. 
 
Visste du att...
 • Svarta får ha bättre luktsinne än vita får
 • Hästar kan inte kräkas
 • "Påsen" i pelikanens näbb kan rymma upp till ca 2 liter vatten
 • Ugglor är de ända fåglar som kan se färgen blå
 • Sniglar har fyra näsor
 • En hackspett kan hacka upp till ca 20 gånger per sekund
 • Grodor byter kön beroende på om det är ont om det motsatta könet eller inte
 • En stjärnfisk kan vända sin mage ut och in
 • Sälens fot kallas för skrävling
 • Myrslokar har 42 tänder
 • En känguru kan inte fisa
 • Delfiner dricker inte vatten
Hoppas ni lärt er lite konstiga men roliga saker om olika sorters djur nu! 
 
-Alexandra
 

Vad ska stå i pratbubblan?

Hej! Här kommer en annorlunda liten grej! Ni ska nämnligen kommentera eller maila livetmeddjuren@hotmail.com om vad ni tycker ska stå i pratbubblan på bilden nedan.
 
Reglerna är super enkla, ni ska som sagt kommentera eller maila livetmeddjuren@hotmail.com vad ni tycker ska stå i pratbubblorna! Skriv t.e.x hästen säger:  ..... apan säger:.....  
Vad som ska stå i pratbubblorna bestämmer du! Det kan vara roligt, knasigt, vanligt och en massa mer! Vi väljer ut den som vi tycker passar bäst. Det finns inga ord som är "rätt" på denna bilden, utan bilden är skapad av mig så skriv vad ni tycker passar! 
 
-Alexandra
 

Sovande djur!:)

Lite roliga och mysiga bilder på Balthazar och Lackritz när de sover, i kanske lite annorlunda ställningar. Haha har ni sett Lackritz grodben:D dela gärna med er av mysiga bilder på era sovande djur, mejla bilderna till livetmeddjuren@hotmail.com så lägger jag ut de här på bloggen:) hade bra!

-Tova

Dansande djur?

Haha detta klippet är super gulligt och roligt! Kolla på HELA då allt det roliga börjar lite här och där! :) 
 
-Alexandra

Gris mys!

Gosigaste marsvinet i världen måste ändå va Balthazar.... Just nu ligger han på min mage, berättar historier och bara myser, fast ibland kommer han och slickar mig i hela ansiktet....haha Gosis✌❤

Färger och Teckningar

Hej! Har faktiskt inte tänk på att jag aldrig förklarat och skrivit lite mer om hamster färger och teckningar! Så tänkte göra det nu! 
 
Agouti

Färgen agouti är den vanligaste för vintervita här i Sverige. Det är också den färg som min hamster Cookie har och det var även den färgen Nemo hade. Färgen är brun svart och på magen och även på sidorna är det oftast vitt. Hur mörka eller ljusa färgerna är varierar från hamster.  (Bilder på Cookie och Nemo, båda är agouti)
 
 
Sapphire

Sapphire är också en ganska vanlig färg och precis som agouti så är färgen blandad. Det är lite nyanser av blått, grått och vitt i sapphire och det går även en lite mörkare ål från nos, längst ryggraden och till svansen. Bild tagen från google, sökordet var Hamster sapphire
 
Pearl
 
Färgen Pearl är en nästan helvit färg där man ibland kan se grundfärgen. Min första hamster Pepsi var Pearl. Bild på honom.
 
Så! Nu vet ni lite om dessa tre färger! Har ni önskemål på något ni vill att jag ska skriva om? Skriv i kommentarer eller maila till livetmeddjuren@hotmail.com uppskattar alla förslag! 
 
-Alexandra
 

Youtube klipp!

Haha behöver du gå på toa? Det behöver iaf denna lilla sötisen!
 
-Alexandra

Månadens djur är (Juli månad)

Lisas söta ödla Felix!
 
Lisas text om Felix, OBSERVERA att vi INTE ändrar texterna utan kopierar dom EXAKT som dom är:
 
felix är en jätte sött blandras ödla jag fick han när han var ett halvår av min gamme mormor nät jag är 7 år gammal. nu är han 1 år felix är busigg och han gillar mat o goddis bilden tog jag på somaren när han var utte på min altan han jillar gräss och hoppor och mjöll mask och sysor och att gossa han gillar mi jag gillar han jag tog denna bilden i för fem dagar sen os jag åt glas då. hejdåå hopas ja bli månaden jur ja har  inge blog hejdåå
 
 
Tack för den fina texten Lisa, det var en super duper fin bild också! Till er andra, glöm inte skicka in bilder till Augusti månadens djur! 
 
-Alexandra & Tova

Header!

Vad tycks om den nya headern? Jag har gjort den (Alexandra) Men det är min första så ursäkta de dåliga misstagen! Men både jag och Tova har massa fler nya headers och hemliga saker pågång! 
-Alexandra
 

Varning för fästingar!

Hej! Vi tänkte bara påminna er om att titta igenom era djur NOGGRANT efter fästingar. Speciellt om ditt djur vart ute eller så. 
Här är en bild på en fullsugen fästing! 
Bild tagen från google, sökordet var Fästing
 
-Tova & Alexandra
 

Giftiga blommor

Halloj! I detta inlägget tänkte vi ladda upp lite bilder på gifta blommor, tänk efter innan ni ger dessa blommor till era djur! 
 
 
-Alexandra & Tova

Månadens djur.

Hej! Vi hade skapat ett inlägg för ett tag sedan som hette "Månadens djur" det inlägget verkar vara puts väck? Så vi tänkte bara skriva lite snabbt om det igen. 
 
Månadens djur är ett tilfälle för alla djurägare att vinna länkning/ar till olika saker och sidor, t.e.x instagram, blogg, twitter mm.
 
För få ditt djur att bli månadens djur är det ända du behöver göra är att skriva ett mail till oss med rubriken "Månadens djur" maila till: livetmeddjuren@hotmail.com där du ska skriva om tre saker....
 1. Varför just ditt djur är så speciellt och om hur ditt djur är osv.
 2. Berätta om bilden t.e.x vart kortet är taget, när det tog osv.
 3. Skriv vad du vill ha för olika länkningar osv..
 4. Skriv vad ditt foto har för koppling till månaden det är taget i.
Så, kör igång och maila på för fullt. 
 
-Tova & Alexandra
 

Fjällräv!:)

Hej! Jag tänkte faktiskt skriva lite fakta om fjällrävar, själv tycker jag att de är ett väldigt häftigt djur och
ni kommer snart fatta varför.........
 
 
 
Fjällräven är en rävdjur som lever i dom kallaste förhållanden.
På vinter blir Fjällrävens päls tjock,tät och vit,
då är det svårt att skilja Fjällräven bland snödrivorna.
Annars är Fjällrävens päls brunaktig.

Dom blir 50-65 cm höga, svansen är 28-38 cm
och dom väger 3,1-3,8 kg men
de finns de som väger upp
till 8kg men de är väldigt sällsynt

Dem får 4-11 ungar i varje kull.

På sommaren lever fjällräven ensam, fast på vintern lever
den i små flockar där de sover och samlar
mat tillsammans.

Fjällräven äter små däggdjur, fisk och fåglar.

Den lever på hela norra halvan av jordklotet.
Och nu till de som jag tycker är så himla häftigt och de är
att den börjar inte frysa förren de är -70 grader, asså fattar ni hur
kallt de är, vi är ju typ redan sten döda då. Och man det att de klarar
sig när de är -80 grader:O
hoppas ni gillade denna faktan!:) Hejdå!:)
-Tova
 
 
Bilden är tagen från Google
 

 

Bygg själv!

Halloj! Idag tänkte jag vara lite extra snäll, haha nej! Nej men idag så tänkte jag visa er vad jag har byggt till min hamster Cookie! Det är en fat boy, ett rör hus och en toarulle mat leksak!
 
Fat boy puff.
Du behöver:
•Fleece
•Sax
• Markerings Penna 
•Nål
•Tråd
•Toalett papper
Gör såhär:
Ta fleece tyget och vik det dubbelt (Så du klipper ut två sidor samtidigt) och markera hur stor du vill ha den, klipp ut efter din markering och sy allt tills du kommer till den sista sista osydda sidan! Stoppa in massa toapapper i den och sy. KLART! 
 
 
Rör hus.
Du behöver:
•Kartong
•Sax
•Rör
 
Gör såhär: 
Ta kartongen och testa sätta in ett rör, när du vet vart du vill ha det så klipper du ett runt hål där! Bygg sedan röret så som du vill ha det, klipp ingång i kartongen och det är KLART! 
 
 
Mat leksak
Du behöver: 
 • Sax
 • Hamster mat
 • En toarulle
Klipp toarullen så stor du vill ha den, eller behåll den som den är. Ta saxen och klipp lite grann på olika ställen och sätt in lite hamster matbitar där du klippt. KLART!
 
 
-Alexandra
 

Hinderbana och motion

Hej! Min hamster Cookie behöver nu ännu mer uppmärksamhet och motion nu när min älskade Nemo gått till himmeln❤ så jag tänkte sätta igång agility träning igen! Denna gången med bättre hinder och mer erfarenhet om hur jag ska göra. Det jag mest ska träna på är framför allt hoppning, och sedan lite slalom. Så igår byggde jag en "liten" grej som jag tänkte visa här. Den är 50 cm lång och 7 cm bred och jag har den både i min samla låda bur och ute när han rastas.

Du behöver:
Sandpapper
Två 50 cm långa brädor
Två 7 cm långa trä "klossar"
Grillpinnar
Borr
Skruv
Skruvmejsel

Gör såhär:
Ta brädorna och klossarna och slipa dom, ta sedan och lägg brädorna perfekt över varandra (så att du borrar genom båda samtidigt) och borra hål i höjderna 1-4 cm. Borra hål lite här och där på brädorna så att du har flera möjligheter att ändra höjder och hinder sedan när det är klart! När du borrat lägg brädorna på sidorna så att som inte ligger ner helt och ta en kloss (ca 7 cm) lägg på en kortsida borra igenom klossen på båda "sidorna" på en kortsida och ta sedan skruvmejseln och skruva in en skruv på båda kortsidans sidor! Gör samma sak med nästa kortsida. (Förlåt för att det är svårt att förklara) klipp sedan grillpinnar på mitten, och klipp även bort spetsen. Slipa där du klippt. Sätt in några grillpinnar där du vill ha dom och du är klar! Om du vill ha ett rör också, ta ett litet rör och sätt någon sorts form av trä bit på sidan om röret så det inte rullar.

Detta "hinder" kan du ha i rast hagen, i buren, på golvet eller vart du nu vill! Min hamster Cookie har det i buren och springer och hoppar mycket! Han älskar det, och det högsta han hoppat ännu är 3 cm, så idag eller imorgon ska jag testa 4 cm! ☺ ha så kul nu när du tränar din, mus, råtta, hamster, marsvin, chinchilla, kanin, osv! :)
OBSERVERA! Att måtten jag skrivit är förr hamster så du får ändra lite beroende på vad du har för djur osv..

-Alexandra

R.I.P

Ibland är livet inte som man vill, ibland är livet orättvist, och det var precis var det var för min ena lilla dvärghamster hane Nemo. Han var väldigt liten, och hade endast vart hos oss 63 dagar när det hände, i fredags, den 5/7-2013 gick min lilla Nemo till himmeln. Han hade troligtvis njur fel och kunde in i det allra sista timmarna inte röra sig. Veterinären var ingen idee, han hade dött av stress i så fall. Nu gick han bort i pappas hand, han drack lite vatten och sedan var han borta. Min älskade Nemo, R.I.P ❤
-Alexandra

Mät vatten nivån!

Hej! Alla har ju undrat hur mycket äns djur dricker per dag! så jag har lösningen! sätt en tejp bit där vatten nivån börjar/slutar och skriv tid på tejp biten, senare samma tid näta dag så tittar du hur mycket vatten som dom/den druckit! Är det JÄTTE mycket? Då kanske det läcker? Kontrollera kanske några gånger per månad och se hur mycket den/dom dricker! :) se om det är normalt eller inte osv..
-Alexandra ✌☺❤
 
 
 

Kryp?

 
 
Jag har sett små, små kryp i marsvinens bur, och jag undrar verkligen vad det är då de inte är nåt på marsvinen...fast igentligen va de pappa som sång de för ungefär en vecka sen, och då tog han ut huset där han såg de och städade buren, mamma kollade även igenom marsvinen men såg ingenting. Men idag så såg jag krypen r igen, men de är fortfarande inga på marsvinen....vi funderade på och de va pälsätare men dom borde ju sitta på marsvinen, och då borde marsvinen klia sig samt få tunnare päls, vilket dom i gör eller har fått. Så du ska vi städa buren riktigt noga, byta vaxduk i botten(jag har en hemmabyggd av trä), tvätta alla husen och så....vi ska kanske även bada dom i ohyreschampo, men vi har ju inte sett nåt alls på dom...juste jag glömde säga hej så HEEEEJ!:)... Aja men är de nån som vet vad krypen kan vara för nått skriv gärna de i kommentarerna då. Hejdå!:)
Första bilden på marsvinen jag la ut här!:) tror jag!:)
-Tova
 

VIKTIGT

Hej! Idag tänkte jag säga något som är viktigt. Som många kanske redan vet? Men kan vara bra att prata och påminna om ändå! Det är så att jag sydde en "puff" i ett inlägg härom dagen, men jag har tagit fel tyg. Då hamstrar får ha fleece och inte vanligt tyg, som tur är så satte jag aldrig in den i buren mer än någon minut då jag tittade på när Cookie lekte med den! Ingen hamster blev skadad utav mina med andra ord. FÖRLÅT för detta!
-Alexandra

Mugg

Hej! ibland händer det ju att man äter på något snabbmats ställe, eller hur? Och då brukar man ju få ta dricka i En mugg! Dessa muggar är perfekta hamster leksaker! Ta av locket och släng det, diska sedan muggen med grönsopa, torka den och lägg in den! Anledningen till att man inte ska klippa hål i locket som ingång är att 
1. Hamstern kan skära sig på det.
2. Det är inte bra om hamstern äter det.
3. Om hamstern skulle bita på det så skulle det lossna vass bitar som kan skära hål i hamsterns kindpåsar och skära den i tungan! 
 
Så släng locket! Detta var uppskattat hos mina hamstrar och nu sitter dom där och leker med den! ☺ Detta är smart också då du får en "leksak" till dom när du äter snabbmat, och det är ju dessutom miljövänligt att återanvända! 
 
-Alexandra❤
 
 
 

Balthazars kärleks historia

Här kommer den riktiga filmen....den är inte lång, till och med kortare än trailern...hehe aja hoppas ni gillar den!:)

-Alexndra och Tova✌

Kokosnöt!

Hej! Jag fick idéen om att göra ett kokosnöt hus till hamstrarna, så jag köpte en kokosnöt och nu tänkte jag berätta vad jag gjorde mm.
Först så skärde jag ett litet hål med en kniv och tog en sil och ett glas där jag skakade kokosnöten och vattnet i den rann ut. Sedan sågade jag av en bit och gröpte ur kokosnöten med en kniv. (Med andra ord jag tog bort kokosnöts "köttet") och la det på en tallrik, sedan satte jag in den till hamstrarna och det är klart! ❤ Liknande finns att köpa dyrt på djur affärer så varför inte göra sin egen? ✌
-Alexandra

leksak se beskrivningen först

Tänkte bara inflika att när ni klippt toarullen så måste ni ta en utav bitarna och trä på den andra på bredden, så att det ser ut som ett kors! Sen är det bara att sätta dom andra bitarna som du vill, men tänk på att den ska vara stängd så planera lite! ❤

Trailer-Balthazars hopp om kärlek

Här är en del av vårat projekt, nämnligen en trailer.... Från vårat riktiga projekt...imon kommer de riktiga men så länge får bi kolla på trailern!:)✌✌✌❤
-Tova & Alexandra✌❤

Projektet

Ni vet de där projektet som Alex pratade om, vi håller på med de nu...så de kommer komma upp nån gång idag!✌✌✌✌:)
-Alex &Tova

Marsvinspaket!✌✌

Hej, måste bara visa en ganska rolig bild på Balthiz..som jag tog igår när jag badade honom.
Han frös väldigt mycke, så först blåste jag honom lite med hår fönen( jag hade den långt ifrån + min hand mellan), sen frös han fortfarande, så då packade jag in honom i 2 handdukar, 3 filtar, en tjocktröja och min onepeace....sen efter en stund slutade han frysa..och när jag togs ut honom var han torr, men kan såg ut som ett lamm....hehe.....han va helt krullig;P Hejdå!:)
-Tova
 

Leksaks FROSSA!

Hej! Jag vill först och främst bara säga tack så mycket Tova för det bra tipset om att ha en djur dag! Jag tyckte det lät som en rolig idée så jag tänkte, varför inte? :-) Så idag hade jag en djur dag där jag bland annat byggt leksaker till sötisarna! Och självklart ska ni få veta hur jag byggt dom. 
 
Dagen började med en hamster buffe, Spenat, ärtor, knäckebröd och osaltad riskaka (riskakan är inte med på bilden)
 
Denna mat leksak är för svår för att förklara så det kommer en tutorial på den. (får se om den är sammarbets villig nog att laddas upp idag, men den kommer upp snart hoppas jag)
 
En super enkel leksak att krypa in i eller varför inte bo i? 
Du behöver:
 • Sax
 • Russin paket (eller något annat)
 • Grönsåpa
 • Diskborste
Börja med att tvätta med diskborste och grönsåpa NOGA. Klipp sedan i locket ett stort hål (så stort att din hamster kan komma igenom) och leksaken är klar!
 
 
 
 
En mysig puff att bita i och sitta på, dessutom ofarlig med tanke på att det är toalett papper innuti istället för vadd.
Du behöver:
 • Sax
 • Tråd
 • Tyg
 • Toalett papper
 • Markerings penna
Börja med att rita ut formen och storleken på tyget och klipp ut två bitar, rita sedan en fyrkant eller ring i mitten på dom utklippta bitarna och sy där du målat OBS! Det ska vara bitarna på varandra så du syr i hop dom i mitten. (Det är de som ska bli "sittplatsen" i puffen, de med svart sydd tråd på bilden) Sy sedan ihop den runt om och glöm inte lämna en bit osydd där du ska stoppa in toalett pappret, sy sedan ihop där också. 
 
En enkel variant av den tidigare "lådan" (skrolla upp) Fast här kan hamstern klättar upp på lådan och roa sig på bron.
Du behöver:
 • En bro (pinnarna på bron är inget måste)
 • En låda (skrolla upp igen, där finns tutorialen på hur man gör lådan)
 • En kniv
När du gjort lådan (skrolla upp) så ska du mäta ut hur bron ska sitta och göra hål med en kniv så krokarna på bron går in i lådan. KLART! :)
 
En likadan variant av den ovaför fast med en stege, så skrolla upp igen och läs tutorialen, först på hur man gör lådan, sedan på hur man fäster stegen/bron)
 
Hoppas ni fick lite insperation, kan avslöja att jag har en liten hemlig sak pågång, ska vi kalla det ett projekt? Aa det gör vi ;) Så håll utkik nu denna veckan efter det! 
 
-Alexandra
 
 

Hus med mysvånig✌

Har gjort ett super enkelt hus till grisarna( marsvinen). Vaxduken har jag satt fast med dubbelhäftande tejp, jag satte även lite dubbelhäftande tejp under filten så den inte åker ner när dom hoppar upp✌

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0