Igelkottar!

 Asså ,Jag har aldrig varit så nära en igelkott (eller igelkotte som jag säger....haha). Vi såg den ungefär vid 23 tiden precis utanför mormors altan dörr men sen gick den in på mormors altan(hon har en sån inne altan). Fast näBibi lämnade den gick den ut.......Men nu tänkte jag iallafall skriva lite fakta om igelkottar!:)
 
 
Igelkotten blir vuxen när dem blir två år gammal, och är då mellan 22-30 cm varav svansen är 2 cm. Den äter olika insekter och maskar.Hela djurets överkropp och huvudets ovansida är täckta med taggar. Deras antal beror på djurets storlek. Unga igelkottar som just har lämnat boet har ungefär 3 000 taggar. En fullvuxen igelkott med en vikt på omkring 600 gram har cirka 5 000 taggar och särskilt stora exemplar har upp till 7 500 taggar. Taggarna är modifierade hår med en längd på 20–30 millimeter och en diameter på en–två millimeter. Varje tagg har en varaktighet på från tolv till arton månader innan den faller av för att skapa plats åt en ny tagg.Taggarna är vid roten vitaktiga och skiftar sedan uppåt färg till brunt. Precis innan den vita spetsen är färgen som mörkast. Särskilt hos unga individer, men ibland även hos äldre exemplar, är taggen vid denna färgövergång nästan svart.

När igelkottar undersöker sin omgivning utstöter de vanligtvis svaga läten som liknar flåsanden och nysningar. Lätena åtföljs oftast av ett rasslande när de går genom tät undervegetation. Ibland hörs också smackande och knakande ljud som visar att igelkotten har hittat något ätbart.

  Sådär nu vet ni lite om igelkottar också! Hejdå!:)
 
 
-Tova
Bilderna är mörka eftersom de är mörkt ute och jag inte ville skrämma igelkotten med en blixt.
 
Kommentera gärna!:) skulle göra oss väldigt glada:)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0