Köp tips

 Idag var jag på Gekås Ullared, jag har aldrig riktigt tänkt på att dom säljer saker till djur där men de gör dom ju och dom är faktiskt riktigt billiga. Jag köpte t.ex den här till marsvinen
För bara 15 kr. I djuraffärer så kostar dom oftast runt 50 kr.
Sen hade de även ett hamsterhus som kostar runt 70 kr i en djuraffär, de kostade 15 kr på Gekås.
Sen fanns de även ett till hamsterhus som kanske kostar ca 150kr i en vanlig djuraffär och de kostade 25kr på Gekås.
 
Så om du ska till Ullared och har djur tycker jag att du ska kolla runt efter saker att köpa till ditt djur. Djur sakerna finns på samma våning som rid/häst avdelningen det vill säga på nedersta våningen.
 
-Tova
 

Skillnaden mellan Guldhamstrar och Dvärghamstrar?

Hej, nu när jag lärt känna Lilly min guldhamster lite mer och har erfarenhet av både guldhamstrar och dvärghamstrar så har jag en väldigt eftertraktad fråga att svara på. Vad är skillnaden mellan en guldhamster och en dvärghamster?
 
Vad jag märkt av är att guldhamstrar är oftast lugnare och på så sätt tamare medans dvärghamstrar är oftast mer aktiva även hyperaktiva och oftast otamare. Men sedan tycker jag personligen att dvärghamstrar är mycket lättare att bygga leksaker till eftersom att dom är mindre och leksakerna behöver inte vara lika stora som till en guldhamster. Sedan är ju även dvärghamstrar mer praktiska då de inte behöver lika stora burar som guldhamstrar (även fast jag tycker att alla ska ha lika stor bur så är det vissa som inte har plats för stora burar). Guldhamstrar sover dock mer och är mer aktiva på kvällen, dvärghamstrar är uppe både natt och dag. Men sedan så luktar guldhamstrars urin och avföring mer då dom kissar och bajsar mer än dvärgisar. Vad jag märkt av så stressar dvärghamstrar upp sig lättare och mycket mer än guldhamstrar och guldhamstrar väsnas mindre på natten. Sedan finns det en ganska stor nackdel för många, dvärghamstrar ska ju vara två och två och om dom börjar bråka måste man sära på dom och alla har ju inte plats för två burar, dessutom är hamstrar oftast svåra att sälja.
 
Men även om jag hittade mycket "petiga" fel på båda raserna så tycker jag att både dvärghamstrar och guldhamstrar är bra på sina egna sätt, sedan vilken sorts ras som är bäst är mycket svårt att avgöra beroende på vad man vill ha hamstern till. Men som nybörjar hamster rekommenderar jag guldhamstrar och som "agility" hamster rekommenderar jag dvärghamstrar. 
 
Alexandra
 
 

Dammsugare är tydligen väldigt roliga!

Enligt denna söta katten så är dammsugare super roliga, titta själv och se vad jag menar.
Alexandra
 

New in hos Alexandra!

Hej! Var och shoppade lite till pluttarna här hemma idag och fick med mig en del saker som jag tänkte visa upp. Allt som jag fick med mig hem kostade inte mer än nödvändigt, är bra och är ätbart.
 
Pro plan duo délice
Detta fick jag faktiskt gratis, det var ett smak prov och då kom jag genast att tänka på att hundmat är bra för hamstrar! Hemma hos mig serveras det som godis ibland, ganska sällan jag ger hellre solrosfrön som godis med det är ju beroende på situationen. Lilly och Cookie verkar gilla det så varför inte ta och köpa en påse?
Det fick jag från Djurmagazinet 
 
 
 
Tugg borstar för hundar
Dessa söta otroligt tandvässande och goda tugg borstar finns även i krokodilform, jag valde dock att köpa som borste för att för en hamster är borstarna lättare att tugga på! Dom finns i flera olika färger men smakerna varierar inte, dom finns även att köpa i mindre och större storlekar, dom jag köpte är 11 cm långa. Dom kostar 12 kr styck. Dom är också från Djurmagazinet vid östra sjukhuset 
 
 
Rör
Detta 100 cm långa röret kommer från Bauhaus. Det har varit maskerings "plast" runt och när plasten tog slut var detta praktiska röret klart att använda! Jag vet inte hur mycket det kostade tyvärr men med röret kan man göra så himla mycket roligt till sina hamstrar så jag tycker att det är väldigt praktiskt om man köper ett.
 
Axa grynblandning
Axa grynblandning innehåller vete, råg, havre och korn. Detta med lite oxbow hamster pellets är det perfekta fodret för hamstrar. (Ett större inlägg som inriktar sig på hamster foder kommer inom kort). Jag köpte det för 18,95 kr på Ica
 
Hoppas ni gillade inlägget, kommentera ifall du vill veta mer om något speciellt djur, ett recept mm.
Alexandra
OBS! Dom svarta understrukna orden som "feta" är länkar.
 

Min nya hamster!

Hej! Den 1 Oktober flyttade en créme färgad guldhamster hona vid namn Avila hem till mig. Avila eller Lilly som jag döpt henne till är en ganska sprallig men ändå lugn tjej som äter de flesta grönsakerna och gillar dom flesta leksaker. Hon föddes den 30/7-2013 jag väntar ännu på Lillys stamtavla men jag lovar er att ni kommer bli informerade så fort den kommer! Ännu vet jag inte så mycket om henne så vi måste lära känna varnadra mer innan jag kan berätta mer om henne och göra en "riktig" presentation av henne. 
Alexandra
OBS! Sandlådan var bara tillfällig och plastmatskålen var också det!
 
 
 

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0