Sköldpaddor!

hejsan!:)Tänkte skriva lite fakta om sköldpaddor:)
 
 

Sköldpaddor är reptiler som har ett stort skal på ryggen som skydda mjukdelarna som armarna och benen. En honas svans är kortare änn hanens och burkskölden är mer platt. Hanarna har längre svans och mer konkavare skal. Även om sköldpaddor lever det mesta av sitt liv under vattnet så andas som ändå luft och måste upp till ytan i mellan åt och ta luft. 

 

Arter: Det finns ca 260 arter och det kan delas in i havs-sump eller landsköldpaddor. De kan vara antingen växt eller köttätande. Och stoleken är allt från 10 cm till 2 meter. Det är bara ett få sköldpaddor som lämpar sig till att vara ett husdjur. Det Vanligaste är att man har en växtätande landsköldpadda som bara i några cm långa. 

 

Ägg och ungar: Alla arter lägger ägg på land. Innan dom lägger äggen måste dom bestämma vilken tempratur äggen ska vara i. Hög tempratur leder oftast till en hona och låg till en hane. Äggen lämnar sedan i sandhål som täcks över med sand. Honan väntar sedan på att dom ska kläckas på egenhand och hitta vägen till havet. Det finns ingen art där de tar hand om ungarna, utan dom får klara sig själva. 

-Tova

 
 Bild tagen från Google sökordet va sköldpadda


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0