Hamstrars "språk"

Precis som vi männsikor har hamstrar också ett eget "språk" och just vad hamstern försöker att säga till dig är viktigt att veta. För om din hamster gör något så kan det vara bra att veta vad den vill och hur den känner!
 
Hackar tänder:
En hamster som hackar tänder är väldigt arg, då ska du helst låta hamstern vara ifred! Annars finns det en risk att den biter dig!
 
Stryker sig mot omgivningen:
Hamstrar stryker sig mot omgivningen ibland, det beror på att dom markerar sitt revir!
 
Svansen står rakt upp (endast honor)
Om din hamster hona står blickstilla med svansen rakt upp i luften så betyder det att hon brunstar, de markerar även mer och en frän lukt kan komma ifrån hamstern! OBS! tänk på att inte bada hamstern, även om den luktar så ska du inte bada den!
 
Lägger sig på rygg:
När hamster lägger sig på rygg betyder det att den blev väldigt rädd! Kanske råkade du skrämma hamstern omedvetet? Lämna hamstern ifred ett tag då det kan bitas när de är så skrämda!
 
Biter:
Det är extremt svårt att säga varför just din hamster biter! Kanske har du skrämt den? Gjort den arg? Eller så kanske du helt enkelt luktar mat? Luktar dina kläder mat? Byt kläder. Eller så kanske det är dina fingrar? Tvätta fingrarna en extra gång för säkerhetens skull!
 
Skriker:
En hamster som skriker har troligtvis blivit rädd då brukar de springa iväg, men det kan även vara så att hamstern har fastnat och behöver hjälp, eller har du kanske två hamstrar (dvärghamstrar i samma bur) så kanske det tjafsar lite om vem som är "ledaren" Det kan till och med vara så att hamstrarna bråkar, men då piper/skriker dom.
 
Lägger sig platt mot marken:
Om din hamster gör sig platt och stryker öronen bakåt betydet det att den gör sig onsynlig för rovdjur! Kanske så har hamstern aldrig varit där du tar h*n? 
 
Står på bakbenen:
Hamstrar ställer sig ganska ofta på bakbenen, då har de troligtvis hört något ovanligt eller känt en främmande lukt. Tänk på att hamstern har både bättre luktsinne och bättre hörsel än vad vi människor har! Eller så kanske den rent ut sagt är väldigt nyfiken och lyssnar av omgivningen!
 
Slickar:
Ibland så slickar hamstern dig, den kanske luktar väldigt intensivt. Eller så kanske den tycker det är gott då det smakar salt! Kanske luktar du mat eller liknande?
 
OBS! Tänk nu på att något utav detta kanske inte stämmer på just din hamster!
 
-Alexandra
 
 
 
 


Kommentarer
Tyra ;*

Vad bra inlägg jao! Jag behöver veta lil fakta om de så du bror lärde mig jao :**

Svar: Vad kul att jag kunde hjälpa till! :)
livetmeddjuren.blogg.se

2013-08-28 @ 20:34:00
Anonym

Hej. Vet inte om du använder bloggen fortfarande men om du gör skulle ja vilja få svar vad min hamster gjorde ikväll. Hon va i buren, hade precis släppt in henne. Skulle byta vatten & kommer tillbaka & gosar lite mer m henne, helt plötsligt blir hon alldeles stel & svansen åkte upp i luften & kändes nästan som hon vibrera lite. Inte arg elr nått sånt utan ja fick klappa henne. Har aldrig fått den reaktionen förut. Tror hon är ca 15 veckor nu. Min mejl är isasmamma@gmail.com tack på förhand!

2015-10-19 @ 23:49:52


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0