Flodhästar

Hej! För det första, förlåt för en urusel uppdatering! Idag så tänkte jag skriva lite kort om Flodhästar.
 
För tillfället finns det omkring ca 200 000 flodhästtar som lever i det vilda, det vill säga som lever i Afrika och södra Sahara. Flodhästar ligger allra helst i vattnet vilket är bra då de är perfekt anpassade för den miljön. Faktum är att det ligger ungefär 18 timmar i vattnet och svalkar sig samtidigt som det förhindrar den känsliga hårlösa huden att torka ut.Och visste du att flodhästen har simhud mellan tårna?
Även när flodhästen nästan ligger helt i vattnet så kan man alltid se öron, ögon och nos som sticker upp men vid fara så sluter flodhästen öronen och näsborrarna och dyker sedan ner under vattnet och promenerar på flodbotten. På natten så går flodhästarna upp på land för att leta föda, om den inte känner sig hotad så tar dom god tid på sig att äta och leta mat, allra helst äter det vid vattenstället men det händer att de vandrar ca 3 kilometer för att hitta gräs och vattenväxter. För en fullvuxen flodhäst äter ca 200 kilo mat per dag. När flodhästungarna börjar komma i regnmånaderna april och oktober så föds en ca 50 kilo tung flodhästunge som kan gå och simma efter redan 5 minuter. Då honan lämnar gruppen när det är dags att föda så stannar det själva med ungen i ungefär tre månader, sedan är det dags att gå tillbaka till de andra 15 eller fler flodhästarna i gruppen. Honan är dräktig i ca 240 dagar och utan graviditets vikten väger en fullvuxen hona upp till ca 1,7 ton medans hanarna väger upp till ca 1,5-3,2 ton. Deras kroppslängd är vanligtvis 2,9-5 meter och deras höjd (mankhöjd) är ca 1,5 meter. Deras lifslängd varierar men det vanligaste brukar ligga på ca 35-50 år.
 
Alexandra
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0