Bordercollien

Hej! Idag så tänkte jag skriva lite kort om hundrasen Bordercollie! 
 
Bordercollien är en populär hundras bland alla bönder med mycket får, det är nämnligen så att de är vallhundar och älskar att valla får! Bordercollien är menad att valla får, på så sätt mår den inte bra om den inte får valla. Det märks tydligt på det engelska namnet "Sheepdog" vad hunden gör, då sheep betyder får och dog betyder hund. Bordercollien är inte bara super duktig på att valla får, den är dessutom väldigt intelligent och lär sig nya tricks och är väldigt duktig i agility och lydnad. En bordercollie blir ungefär 13-15 år gammal och är fullvuxen vid först 3-4 år! Utseendet är väldigt olika från hund till hund, en del är långhåriga, en del är korthåriga. En del har öron som står upp, en del har hängöron. En del är mestadels vita, andra mest svarta. En del är till och med trefärgade!
Förutom alla fantastiska saker jag precis nämnt så finns det en till speciell egenskap. Bordercollien är så uppmärksam på sin husse/matte att den reagerar på husses/mattes negativa stämmningar!
 
-Alexandra
 
 Kommentarer
Elin och Magda - Svenska ponnyryttare

cool blogg! kika gärna in på våran :)

Svar: Tack! Det kan vi göra :)
livetmeddjuren.blogg.se

2013-08-20 @ 01:29:34
URL: http://swestars.horseworld.se
Friskey

Åh har länge velat ha en BC! Skulle vara grymt kul att träna med en sån. Dom är ju så smart och lättlärda! :)

Svar: Ja visst är dom mysiga! :)
livetmeddjuren.blogg.se

2013-08-28 @ 13:12:11
URL: http://friskey.horseworld.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till livetmeddjuren@hotmail.com

RSS 2.0