Min hamster behöver gå ner i vikt, hjälp!

Detta är ett mycket vanligt problem med hamstrar, att hamstern är överviktig. Då vi dessutom fått önskemål om att blogga om just det så tänkte jag skriva om det. Vi fick önskemålet via mail från en tjej som heter Sara som har just en överviktig hamster, om du också har önskemål om vad vi ska blogga om skriv gärna till oss till vår..
mail: [email protected]
Ifokus konto: livetmeddjuren
Eller varför inte skriva i en kommentar vad just du vill veta mer om?

För att få en hamster tillbaka till sin normalvikt så kan man börja med att plocka bort feta fröer och nötter från hamster blandningen, använd dessa som godis någon gång när hamstern vart duktig eller liknande. Även om din hamster inte är överviktig så är feta frön och nötter inte det nyttigaste och hälsosammaste. Något annat man bör tänka på är att se till att hamstern får den motion som den behöver, ca en timme per dag i en lekhage eller i ett hamster säkert rum vore toppen. Det som menas med hamster säkert är ett rum utan synliga kablar, små hål som hamstern kan krypa igenom och någon stans där det inte gör något om hamstern skulle bajsa eller kissa. Sedan är det minst lika viktigt att se till att di hamster har ett bra motionshjul och en massa leksaker att gnaga på och leka med. Om du inte har några idéer på vad du kan bygga så gå in på kategorien "Tips" och titta efter leksaker. Eftersom att du vill ha ner hamstern i vikt och inte upp i vikt så är det även viktigt att inte ge lika stor mängd foder (gör dock inga drastiska förändringar då det inte är bra för hamstern om den plötsligt förlorar väldigt mycket av maten) och se till att ge den nyttiga saker som gurka, tomat, paprika och lite mer "nyttiga" grönsaker.

Lycka till! -Alexandra



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

livetmeddjuren.blogg.se

Här hittar du unika tips,roliga youtube videor, fakta, rolig fakta, fina bilder, roliga tävlingar, tutorials, hissar och dissar mm.. Allt handlar om djur, kort sagt detta är bloggen för alla djurälskare. Frågor? Maila till [email protected]

RSS 2.0